vůbec to sem nepatří,

13.04.2016 22:01

ale vidím v tom jasnou paralelu. Nová vyhláška přikazuje vodákům mít na palubě plavidel delších než šest metrů, což jsou i některé rafty a závodní lodě, hasicí přístroj, bidlo s hákem nebo osvětlení. Ministerstvo dopravy už slíbilo nápravu. Sezona už ale začala a vyhláška stále platí.

I v případě našeho "oblíbeného" paragrafu 47a siničního zákona se tvrdilo, že místo omylem použitého termínu "řidič vozidla" měl být použit výraz "řidič motorového vozidla", že to v žádném případě nebylo namířeno proti cyklistům, a že to soudruzi určitě co nejdříve opraví. Uplynulo pět let, několik novel zákona, vodákům uteklo hodně vody, dotekla jim taky novela, a náš paragraf 47a zůstal zakořeněný. Tak můžem uzavírat sázky, jak dlouho vodákům vydrží ten minimax - a myslím tím v zákoně, ne v lodi. Tam ho utopí hned.

Už se těším, jak budou za jezem lelkovat orgány v plavkách (a představte si pod tím termínem podle libosti), a kontrolovat jestli máte v gumákovi hasičák a bidlo. A co teprve když se uděláte (tady myslím výslovně s lodí), a koupíte tím minimaxem do hlavy. Ta slast.

Sponzorovali nás:   ZDENĚK JANEČEK
   KAREL KLAJBA
účastníci akce:

 

 

Obec Šaratice hostila náš závod dlouhých deset ročníků. Po roční pauze jsme akci připravovali opět zde. Bohužel naše legislativa a její vykonavatelé naši snahu zarazili. Za dlouholetou vstřícnost a poskytnutí vynikajícího zázemí šaratickým děkujeme.